Menu

Aanleg

Als u een nieuwe tuin wilt laten aanleggen, is Hoveniersbedrijf van de Kraats uw ervaren en betrouwbare partner. Het bedrijf voert alle werkzaamheden op het gebied van tuinaanleg uit. Onze hoveniers verzorgen grondwerk, de aanleg van bestrating, en de verbetering van de grond. Daarna kunnen wij beplanting verzorgen, en speciale elementen zoals schuttingen, veranda’s en vijvers aanleggen.

Bestrating

Wij pakken het aanleggen van nieuwe bestrating secuur aan. We verrichten eerst grond- en graafwerk, storten waar nodig een laag zand, en leggen dan stenen of tegels aan. Dat gebeurt onder afschot, waardoor het terras zeer licht helt en vrij blijft van regenwater. Onze bestrating wordt waar kan onkruidarm aangelegd.

Verbetering van plantgrond

Om uw tuinplanten de best mogelijke omstandigheden te bieden, kunnen we de plantgrond in uw tuin verbeteren. Wij hebben zeer goede resultaten geboekt met het toevoegen van viswormenmest en de bodemverbeteraar BioBodem. Na het aanbrengen wordt de grond los en luchtig gemaakt met behulp van een bodemfrees. Deze bewerkingen geven een sterke impuls aan  het bodemleven en de vruchtbaarheid van de grond. U merkt het effect snel aan uw uitbundige, gezonde en prachtig bloeiende planten.

Beregening en verlichting

Een moderne tuin kan erg profiteren van duurzame, geïntegreerde apparatuur. In de bodem kunnen leidingen voor tuinverlichting en beregening worden aanbracht. De verlichting (meestal 12 Volt) kan ook dimbaar geleverd worden en de sfeer in uw tuin valt dus af te stemmen op het moment. Want een romantische avond of een gezellig feestje vraagt om ander licht dan ’s avonds buiten werken of lezen. De beregening kan automatisch geregeld worden door een kleine computer, die u via uw smartphone of mobiel apparaat kunt bedienen. Zelfs als u ‘s zomers in het buitenland op vakantie bent!

Veranda’s

Veranda’s zijn heel populair. Ze brengen het binnenleven naar buiten. In het warme jaargetijde is het heerlijk om uw dag te verlengen in een knusse, verlichte veranda in uw tuin. Dankzij afsluitbare schermen en zonnewering is dit in elke weersomstandigheid een heerlijke plek om te ontspannen. Met een ingebouwde kachel kunt u er zelfs in hartje winter terecht! Veranda’s kunnen naar wens vast of los van uw woning worden opgeleverd.

Beplanting

Samen maken we een beplantingsplan voor uw tuin. U kunt aangeven of u graag veel bloem- of bladplanten wilt zien, of u hagen, heersters of bomen verlangt, en of u waarde hecht aan een wintergroene tuin. Onze medewerker gaat graag met u naar een kwekerij, waar u ter plekke planten voor uw nieuwe tuin kunt uitzoeken.

Andere elementen

Als u kinderen heeft kunnen wij een stevig en veilig speeltoestel in uw tuin installeren. Schuttingen van duurzaam hout en pergola’s zijn evergreens. En met een vijver brengt u het kalmerende en verkoelende element van water in uw tuin. Zelfs voor een zwemvijver draait van de Kraats zijn hand niet om!