Hoveniersbedrijf van de Kraats Scherpenzeel

Aan het werk in de tuin in december

×
Ga terug naar het overzicht

December is de maand dat we helemaal in de kerstsfeer komen. De bomen in de tuin worden versierd met kerstverlichting en misschien plaats je zelfs wel decoraties in de tuin. Maar naast decoraties kan je ook aan de slag in december in de tuin. Je kan denken aan klein onderhoud of een complete onderhoudsbeurt. Als je in december een afspraak maakt met de hovenier kan je de grote drukte voor zijn. Het is namelijk onzin dat je niets in de tuin kan doen tijdens de wintermaanden. Een hovenier kan namelijk prima werken als de vorst niet te heftig is. Neem dus gerust contact op om een hovenier aan het werk te zetten tijdens de wintermaanden. Hieronder hebben we nog een paar tips die je heerlijk in de winter kan laten uitvoeren door de hovenier.

Bouw een kas in de tuin

Droom je er al een tijdje van om een kas in de tuin te hebben? December is de perfecte maand om een kas te bouwen. Je kas is dan helemaal klaar voor gebruik, zodra je de eerste zaden kan planten. Als je een koude kas plaatst heb je ook meteen een plek om je vorstgevoelige planten in te laten overwinteren. Overleg met je hovenier welke kas het beste in je tuin past en laat deze meteen klaar voor gebruik maken.

Maak een winterbarbecue spot in de tuin

De winterbarbecue is weer helemaal hip! Waarom zou je alleen in de zomer kunnen barbecueën? Laat een beschutte plek maken door je hovenier om de buitenkeuken of barbecue onder te zetten. Als er een flinke regenbui valt blijf je lekker droog staan en ondertussen kan je lekker gaan barbecueën. Wie weet kan je zelfs eens gaan denken aan een kerst barbecue. Wie houdt er nou niet van barbecue vlees? Dit kan natuurlijk heerlijk zijn als hoofdgerecht tijdens de kerstdagen!

Plaats een nieuwe schutting

Als de vorst nog niet te heftig is kan de spatel nog prima de grond in. De wintermaanden zijn ideaal om de oude schutting te repareren of een hele nieuwe schutting te plaatsen. Je schutting staat er zo weer prachtig bij op het moment dat het voorjaar weer aanbreekt. De hovenier kan je helpen bij het repareren van de schutting of het winterklaar maken van je tuin.

Maak een voederplaats voor de vogels

In de wintermaanden hebben vogels wat meer moeite om voedsel te vinden. Het is dan fijn als je ze even kan helpen. Bijvoorbeeld door een voederplaats van hout te maken. Een plekje waar ze overdekt kunnen genieten van zaden en noten. Je kan kant-en-klare voeding kopen voor de vogels of zelf aan de slag gaan. Bijvoorbeeld door een mengsel te maken van frituurvet ongebrande pinda’s en zaden. Je geeft de vogels zo een prima basis om de winter door te komen. Laat de hovenier eventueel langskomen om een mooi plekje in de tuin in te richten voor de vogels.

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin