hoveniersbedrijf vd kraats Scherpenzeel

De eerste klussen van het voorjaar in de tuin

×
Ga terug naar het overzicht

Maart roert z’n staart is vaak het gezegd. Het is een maand waarin eigenlijk alles kan gebeuren met het weer in Nederland. Aan het begin van de maand kan je nog een pak sneeuw verwachten. Terwijl aan het einde van de maand het voorjaar echt kan gaan aanbreken. De eerste klussen voor het voorjaar kunnen in maart uitgevoerd worden. Het wordt tijd om je tuin echt klaar te gaan maken. Wil je hulp bij het klaarmaken van je tuin? Laat een hovenier langskomen om de klussen uit te gaan voeren.

Bouw een tuinhuisje

De vorst is uit de grond en je zoekt een plek om je tuingereedschap in op te bergen. Maart is de ideale tijd om eindelijk een tuinhuisje te bouwen. Een tuinhuisje staat misschien al heel lang op je verlanglijstje. Het wordt tijd om er nu ook echt één te gaan bouwen. Een hovenier kan je helpen met de bouw van een tuinhuisje. Dit kan een standaard tuinhuisje zijn of een compleet ontwerp op maat van je tuin. Het huisje past zo helemaal thuis in je tuin.

Bereid de grond voor op nieuwe voorjaarsplanten

Veel planten die we in het voorjaar planten zijn niet vorst bestendig. Doordat maart een grimmige maand is kan er zomaar nog een paar graden vorst zijn. Het is dan fijn als niet meteen je planten kapot vriezen. Het advies is ook om geen voorjaarsplanten te planten. Maar het is wel slim om de grond van de borders alvast te gaan bewerken met nieuwe grond. Je grond kan dan even gaan inzakken en extra voeding krijgen tot de planten geplant worden. Wil je graag planten gaan zaaien? Een aantal zaden kan je in maart planten om in het voorjaar te genieten van mooie bloemen.

Het gazon verzorgen

Als de temperaturen weer beginnen op te lopen gaat ook het gazon weer groeien. De kans is groot dat maart de eerste maand is waarin het gras begint te groeien. Als het gras zichtbaar begint te groeien kan je er een maaimachine overheen halen. Maar door een natte winter kan er redelijk veel mos en onkruid in het gras zijn gaan groeien. Het is belangrijk dat je gazon voor het voorjaar goed belucht wordt. In maart kan je het gazon eventueel verticuteren. Daarnaast kan je het gazon gaan bemesten met een organische meststof. Deze meststof gaat de groei van mos tegen en zorgt ervoor dat het gazon voldoende licht krijgt. Na afloop kan er een dun laagje compost over het gazon aangebracht worden.

Hulp bij het planten van de border

Maart is een prima tijd om vaste planten aan te brengen in de border. Uiteraard is het niet slim om al planten te plaatsen die niet tegen vorst kunnen. Eventueel kunnen we je adviseren over welke planten er perfect in de border passen. We zorgen meteen voor een goede variatie in bloeitijd, zodat je elke maand kan genieten van nieuwe bloemen. Heb je hulp nodig in de tuin? Schakel dan onze hulp in bij het planten van de border of het uitvoeren van klusjes in de tuin.

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin