hoveniersbedrijf vd kraats Scherpenzeel

De zomer is onderweg

×
Ga terug naar het overzicht

Eindelijk is het lente. Tijd om te genieten van de schoonheid die Moeder Natuur ons heeft gegeven. . . Maak uw tuin daarom weer mooi en kleurrijk. Dus hup die tuinhandschoenen aan en maak van uw droomtuin een realiteit!

Maar, waar moet u beginnen? Er is zoveel te doen in elke hoek van de tuin, dat het moeilijk is te weten waar te beginnen. Hier volgen enkele tips die u in de maand mei kunt toepassen.

Planten naar de tuin

Als alle vorstgevaar voorbij is, kunt u opgeslagen Fuchsia’s en Geraniums weer naar buiten verhuizen.

Trim ze wel even terug,  geef ze nog wat extra verse aarde en water. Zet deze planten niet gelijk de hele dag in de volle zon. Laat ze rustig wennen aan het zonlicht en de warmte. Het beste is het om deze planten op een bewolkte dag in de tuin te zetten.

Koop vrolijke bloemen

Er is nog steeds tijd om bomen en struiken te planten. Echter, tegen het midden van deze maand wordt het wel te laat om grote bomen of struiken te planten. Houdt hier dus rekening mee.

Als u een Forsythia, Ribes en Spiraea of andere heester in de tuin hebt staan, dan is het nu de juiste tijd om deze te snoeien. Verwijder al het dode, zieke en ongewenste hout. Hierdoor zal u volgend jaar weer een mooie bloeiende heester krijgen.

Verwijder uitgebloeide bloemen

Als bloemen klaar zijn met bloeien, kunt u deze wegknippen of verwijderen. Voorkom dat u het groene loof weg haalt.  Deze groene bladeren blijven namelijk nog groeien voor een paar weken, en geven de bol nog even wat extra voedsel. Hierdoor zullen de bloemen weer prachtig gaan bloeien het volgend jaar.

Zonnebloemen

Wilt u straks prachtige bloeiende zonnebloemen hebben, dan is het nu het moment om deze te gaan zaaien.

Gras regelmatig maaien, voeden en onkruid verwijderen

Doordat het warmer wordt en er meer licht in de tuin komt, zal het gras hard gaan groeien. Het is dus nodig om het gras wat vaker te maaien. Haal onkruid tussen het gras weg en verticuleer het gras regelmatig. En, geef het gras ook wat extra voeding.

De vijver

Vergeet de vissen in de vijver niet. Vanaf deze maand is het belangrijk dat de vissen weer regelmatig voer krijgen. Haal dooie bladeren uit de vijver en plant eventueel nieuwe waterplanten. Het zal de vijver weer een mooier aanzien geven.

Ook is de temperatuur nu weer hoog genoeg om waterlelies te planten. Door het warmere water kan de waterlelie vanaf nu goed groeien.

Sproeien

Wanneer de temperatuur gaat stijgen, moet de tuin regelmatig even worden gesproeid. Zeker als u jonge planten heeft gepoot of mooie bakken met bloemen heeft neergezet. Geef ze zeker iedere dag water. En ook het gras kan wel een slokje water gebruiken.

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin