Hoveniersbedrijf van de Kraats Scherpenzeel

De zomer start met een 3D tuinontwerp

×
Ga terug naar het overzicht

We vertoeven momenteel meer in en rond het huis. Hoe fijn is het dan om ook de tuin helemaal naar je zin te hebben? Met bij voorbeeld een extra zit- of barbecueplek waar je lange zomeravonden kunt vertoeven. Of met een heerlijk grasveld voor de kinderen. En misschien heb je wel de wens te genieten van meer bloemborders. Al die wensen kunnen wij waar maken met een mooi tuinontwerp. En om zo’n ontwerp meteen te laten leven, schetsen wij deze in 3D.

Zelf je ideale tuin ontdekken

Voordat wij langskomen voor een inventarisatie van de maten en wensen, kun je zelf alvast veel voorwerk doen. Ga bijvoorbeeld na waar je het liefst wilt zitten in de tuin en met hoeveel mensen, of je gras wilt of niet, of je een speelplek voor de kinderen wilt, of een mooie waterpartij.

Denk ook aan de praktische zaken; waar is of komt de schuur/garage, waar moeten de afvalcontainers staan, wil je nog een plek voor een houtopslag, wil je je droogmolen nog kwijt en denk je nog aan een buitenkeuken? Neem ook eventuele verlichting mee in je lijstje.

Denk je verder aan vlonders, tuintegels of wil je grind? En houd je van tuinieren of absoluut niet? Of wil je dat juist gaan ontdekken? Zijn er bepaalde planten, struiken of bomen die je graag wilt? Tip is om ook een moodboard te maken op bijvoorbeeld Pinterest met tuinstijlen die je aanspreken.

Tuin komt tot leven

Door zelf al met ideeën te komen, kunnen we bij Hoveniersbedrijf van der Kraats nog sneller aan de slag met het tuinontwerp. Vanuit een eerste schets op papier komen we uiteindelijk tot een 3D visualisatie van de nieuwe tuin. Daarin is meteen diepte te zien en de tuin is vanuit allerlei hoeken te bekijken.

Ook kun je de tuin bekijken op verschillende tijdstippen van de dag, in verschillende seizoenen. Op die manier is meteen te zien waar de zon- en schaduwplekken zijn. Helemaal tevreden met het ontwerp en de voorgestelde planten en materialen? Dan gaan we graag aan de slag met de aanleg zodat je aanstaande zomermaanden al kunt genieten van je nieuwe tuin.

Tuinontwerp laten maken

Wil jij ook een tuinontwerp laten maken? Neem contact op met Hoveniersbedrijf Van de Kraats uit Scherpenzeel voor advies op maat.

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin