hoveniersbedrijf vd kraats Scherpenzeel

Wil je dit jaar een mooie wintertuin? Wij geven je 4 tips

×
Ga terug naar het overzicht
Een mooie wintertuin

Wil je dit jaar een mooie wintertuin?

Doorgaans zit je in de winter niet in de tuin, omdat het te koud is. Toch kun je er een mooie en gezellige plek van maken en er zijn genoeg mogelijkheden om in de winter toch van je tuin te genieten. Al is het alleen maar op de momenten dat je bij de pui staat en naar buiten kijkt terwijl je een warm kopje koffie of thee drinkt. Wil je het hele jaar rond kunnen genieten van je tuin? Ook in de winter? Wij geven je 4 tips om een prachtige wintertuin te realiseren.

Tip 1: Kies de juiste planten

Laten we direct beginnen met de tip om voor de juiste planten te kiezen. Want met de juiste keuzes kun je ook van een mooie groene tuin genieten. Kies dan vooral voor een balans tussen wintergroene planten die juist in de winter groeien en winterharde planten die de koude winter kunnen overleven en juist in de lente en de zomer weer gaan bloeien. Op die manier hoef je niet telkens je planten te vervangen, want dat is natuurlijk een arbeidsintensief klusje en vreselijk zonde van het geld. Goede planten voor een mooie wintertuin zijn bijvoorbeeld de Camelia, Helleborus, Skimmia en Winterjasmijn.

Tip 2: Zorg voor de dieren

Een tuin vol met insecten en leuke vogeltjes die rondfladderen, zorgt voor meer gezelligheid. Maar in de winter zijn de meeste vogels niet te zien en de insecten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Toch kun je voor de vogels die de kou trotseren het gezellig maken. Plaats bijvoorbeeld een vogelhuisje en hang pinda’s en vetbollen op waar de fluitende vriendjes op afkomen. Dan is het ook in de winter heel gezellig in je tuin.

Tip 3: Overkapping plaatsen

Een overkapping is een goede investering als je ook in de winter in de tuin wilt zitten. Je kunt kiezen voor een overkapping met zijwanden, zodat de wind niet bij je kan komen. Een terrasverwarmer kun je ook onder de overkapping plaatsen of ophangen als je dat wilt. Zodat je het toch aangenaam warm hebt terwijl je in je tuin zit. In de zomer heb je ook profijt van een overkapping waarmee je niet in de volle zon hoeft te zitten. En ook geen parasol hoeft neer te zetten als je jezelf tegen de zon wilt beschermen.

Tip 4: Extra warmte en gezelligheid

Voor extra warmte en gezelligheid kun je in de tuin ook vuurkorven plaatsen. Een vuurkorf ziet er gezellig uit en je geniet volop van de warmte. Het knisperende vuur en de warmte die de vuurkorf afgeeft, zorgen ervoor dat je ook als het koud is lekker in je tuin kunt zitten. Een andere mogelijkheid om meer sfeer aan te brengen is door voor een mooie tuinverlichting te kiezen. Er zijn volop mogelijkheden om sfeerverlichting aan te brengen en dat is ook nodig als je bijvoorbeeld aan het einde van de middag, als het al donker is, toch in je tuin wilt zitten.

Mocht je dit willen kunnen we eventueel de tuinverlichting volledig automatiseren of aansluiten op het huidige domotica systeem. Een favoriet merk van ons is bijvoorbeeld In-Lite tuinverlichting. Met een simpele app kun je alle verlichting in de gehele tuin bedienen.

Tot slot

Heb je meer goede tips en trucs nodig over hoe je een mooie en vooral sfeervolle wintertuin maakt? Schakel dan de hulp in van Hoveniersbedrijf van de Kraats. Wij hebben door het hele land al vele tuinen winterklaar mogen maken.

Vraag offerte aan

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin