Hoveniersbedrijf van de Kraats Scherpenzeel

Gazononderhoud

×
Ga terug naar het overzicht

In deze maand is het belangrijk om uw gazon voor te bereiden op een zomerhitte of droogte. Een gezonde bodem, bemesting, verticuteren en maaien, zullen er voor zorgen dat het gazon klaar is voor de zomer. Het gazononderhoud en de verzorging van uw tuin begint nu. April is hier een prima maand voor.

Maaien

Het belangrijkste voor een fantastische gazon is correct en regelmatig maaien. U moet het gras weer gaan maaien wanneer u ziet dat het gaat groeien.  Voor de meeste gazons dient het gras 2.5-4cm hoog te zijn. Voor gazons die veel slijtage hebben opgelopen is het beter om het gras wat hoger te houden tot zo’n 5cm. Maai het gras niet te kort!

Mesten

Het volgende op uw prioriteitenlijst moet dan zijn het voeden van het gras. Een goede voeding met een gazon meststof, maakt niet alleen het gras groener, maar het maakt het gras ook dikker en verhoogt de sterkte, kracht en gezondheid, zodat het robuuster wordt en beter uitgerust is om onkruid, mos en-weer-gerelateerde belastingen tegen te gaan. De beste resultaten kunt u bereiken bereikt door een korrelvormige mest dat een geregelde hoeveelheid voedingsstoffen levert gedurende meerdere weken.

Verwijder onkruid en mos en ga verticuteren

Onkruid en mos moeten uit het gazon verwijderd worden. Dit kunt u doen door te verticuteren. Hierbij worden belangrijk om de ondergrondse wortels van mos en onkruid door te snijden. Dit kan met een verticuteermachine of een verticuteerhark. Maar, ook kunt u uw gazon behandelen met een gazon onkruidverdelger of een mos bestrijder.  Deze producten bevatten speciale ingrediënten die, mits u de instructies goed heeft gelezen, geen schade aan uw grasveld zullen veroorzaken.

Zaaien

Om het gazon weer wat tot leven te brengen, kan u het gazon verjongen door nieuw graszaad in het bestaande gazon te zaaien. Dit zal het gazon er beter laten uitzien en de dichtheid van het gras zal verhogen en onkruid en mos zullen verminderen.

Met al deze tips zal uw gazon de komende maanden een groene blikvanger zijn, waar men heerlijk kan zonnen, luieren en ravotten!

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin