Hoveniersbedrijf van de Kraats Scherpenzeel

Geef je tuin meer sfeer in de herfst

×
Ga terug naar het overzicht

In november zijn veel tuinen kaal en saai. Er zijn helaas weinig bloeiende planten meer te zien. Veel mensen vinden de tuin helemaal niets tijdens de herfst. Ze komen er ook bijna niet behalve voor het onderhoud. Toch kan je tuin er het hele jaar door mooi bij staan. Een hovenier kan je helpen met inspiratie tijdens de herfst voor je tuin. Creëer je eigen Indian Summer in je achtertuin dankzij de hulp van een hovenier. Samen zorgen we ervoor dat je weer kan genieten van de mooie herfstkleuren in je eigen achtertuin.

Plant najaar bloeiers in de tuin

Er zijn verschillende planten die juist in het najaar prachtige bloemen geven. Door deze najaar bloeiers in de tuin te plaatsen knapt je tuin in één klap helemaal op. Planten die het nog prachtig doen in het najaar zijn: zonnebloem, chrysant, anemoon, vetkruid, koninginnenkruid, Dahlia, Verbena bonariensis, Lavatera, Rosa en Helenium. Dit soort planten geven nog veel kleur aan je tuin tijdens de herfst.

Kies voor planten met bessen

Bessen geven niet alleen meer kleur aan je tuin, maar zorgen ook voor extra levendigheid in de tuin. De vruchten zijn namelijk in het najaar een belangrijke voedselbron voor vogels. Al snel zie je vogels door de tuin fladderen. De mooiste planten met vruchten om te planten zijn: sierappel, sneeuwbes, hertshooi en bergthee.

Siergras geeft altijd kleur aan de tuin

Ontzettend leuk om neer te zetten en om van te genieten is natuurlijk siergras. Siergras geeft het hele jaar door veel sfeer en kleur aan de tuin. Het verliest z’n kleur niet waardoor je zelfs in de herfst nog kan genieten van de uitstraling. Er zijn verschillende kleuren siergras waar je uit kan kiezen om de tuin meer sfeer te geven. Denk bijvoorbeeld aan blauw schapengras of lampepoetsergras.

Kies voor planten en bomen met kleurend blad

Er zijn ook verschillende planten en bomen waarbij het blad tijdens de herfst verkleurd. Je krijgt hierbij echt de Indian Summer zoals je deze in Amerika of Canada ziet. De planten geven je tuin een prachtige uitstraling met rode en gele kleuren. Een aantal planten waarbij je dit fenomeen ziet zijn: wolfsmelk, Nandina, Wilde Wingerd, krent of kardinaalsmuts. De verkleurde bladeren zorgen echt voor sfeer in het najaar. Zorg ervoor dat je minimaal één zo’n plant in de tuin hebt staan.

Laat een hovenier langskomen voor een plantplan

Samen kunnen we kijken hoe we de tuin meer sfeer en uitstraling kunnen geven tijdens de wintermaanden. We kunnen ervoor zorgen dat je tuin weer gaat schitteren. Samen zorgen we ervoor dat er een aantal planten staan met verschillende bloeiperiode. Zo kan je elke keer weer opnieuw genieten van prachtige planten in de achtertuin die in bloei staan. Elk seizoen wordt het zo genieten van je tuin. Beleef zo de Indian Summer zonder dat je ervoor naar Amerika of Canada hoeft te gaan.

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin