hoveniersbedrijf vd kraats Scherpenzeel

Handige tips voor je tuin in de lente

×
Ga terug naar het overzicht

In mei is de r uit de maand en we kunnen eindelijk weer af en toe zonder jas lopen. Met een beetje geluk kan je zelfs al genieten van de eerste warme dag of zelfs een barbecue. Mei weet ons elk jaar weer te verrassen. Toch zijn er ook een aantal handige tips voor je tuin in de mei maand. Deze tips kan je als tuinbezitter natuurlijk goed gebruiken!

Maak een barrière tegen slakken

Helaas zijn wij niet de enige die weer naar buiten komen tijdens de mei maand. Slakken zijn ook weer volop in onze tuin te vinden. Ze zijn dol op onze nieuwe planten in de tuin. Jong blad doet het altijd goed, maar je plant kan er flink door kapot gaan. Het is belangrijk om je planten te beschermen tegen slakken. Dit hoeft echt niet met gif want je kan planten op een natuurlijke manier beschermen. Onze tip is om een barrière rond je jonge planten te maken. Dit kan met een laagje zaagsel of gemalen eierschalen rond je planten. Het is heel eenvoudig en beschermd je planten tegen slakken.

Onkruid wieden hoort erbij, maar hou het leuk

Helaas hoort onkruid wieden er ook bij als je een eigen tuin bezit. Vooral bij mooi weer in combinatie met een regelmatige regenbui groeit onkruid super hard. Het kan een aardige klus zijn om al het onkruid te verwijderen. Onze tip is om het leuk te houden en je tuin in vlakken te verdelen. Doe elke week een stukje en ga niet alles in één dag doen. Je bent zo maar hoogstens een uurtje bezig en uiteindelijk is je tuin weer schoon van onkruid.

Tips voor het snoeien in mei

In mei zijn er een aantal planten die we weer mogen gaan snoeien. Als je gaat snoeien moet je er rekening mee houden dat er nestjes in de haag of struik kunnen zitten. Check voor je begint met snoeien of dit zo is. Als dit zo is stel je snoeiwerk uit en laat het nestje zoveel mogelijk met rust tot de jonge vogels zijn uitgevlogen. Knip ook uitgebloeide bloemen uit bomen en struiken om zo te bevorderen dat er weer nieuwe bloemen komen.

Tips voor het snoeien van de buxus.

Vanaf half mei mag je ook de buxus in een vorm gaan snoeien. Maak hierbij altijd gebruik van een scherpe haagschaar om de buxus te snoeien. Begin bij het snoeien altijd eerst aan de zijkanten en daarna aan de bovenkant voor een strakke lijn. Wil je een bepaalt model in je buxus? Knip nooit in één keer het model erin, maar neem af en toe afstand van de buxus en kijk hoe de plant erbij staat. Als je er bovenop staat zie je vaak niet goed hoe het eindresultaat eruit ziet. Als je regelmatig pauze neemt en bijknipt krijg je de gewenste vorm erin.

Hulp nodig bij het klaar maken van je tuin voor de zomer? Schakel vandaag nog een hovenier in om de klus op te knappen.

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin