Hoveniersbedrijf van de Kraats Scherpenzeel

Het nut van vogels bijvoeren

×
Ga terug naar het overzicht

Bied het juiste voer aan

In de wintermaanden is het een goed idee om vogels bij te voeren. Vooral in de stad biedt de omgeving steeds minder plekken waar ze hun natuurlijke voedsel kunnen vinden, zoals bosjes voor insecten en struiken met bessen. Met wat extra voer krijgen ze voldoende energie om weer reserves op te bouwen voor het voorjaar. Maar wat kun je ze het beste geven?

Natuurlijke voedselbronnen

Naast dat vogels op een voedertafel voor een prachtig gezicht zorgen, is het ook belangrijk om ze uit te nodigen in de tuin. Ze vormen namelijk een belangrijke schakel in de bestrijding van ziekten en plagen bij tuinplanten. Je kunt ze behalve met voer ook op een natuurlijke manier naar de tuin lokken, door het planten van bloeiende struiken die bessen vormen, zoals een krentenboompje, meidoorn of Gelderse roos. Daarin vinden ze meteen een plekje om te schuilen of te nestelen.

Welk vogelvoer

In de winter zijn vetbolletjes en pinda’s ideaal voor vogels. Verwijder wel de plastic netjes van de bolletjes. Ook is het handig om water aan te bieden. Vogels houden er zelfs van om dan nog een bad te nemen. Ook vogelpindakaas vormt een heerlijke lekkernij (neem geen gewone pindakaas door het te hoge zoutgehalte). Afwisseling in voer lokt bovendien meerdere soorten vogels. Zo zijn spreeuwen en merels ook dol op fruit, schillen, krentjes en rozijnen, en lusten winterkoninkjes en roodborstjes graag wat ongekookte havermout en meelwormen.

Neem contact op met Hoveniersbedrijf v.d. Kraats

Wil je meer advies over hoe je je tuin vogelvriendelijk kan inrichten of het duurzaam onderhoud van je tuin uitbesteden? Neem dan contact op met Hoveniersbedrijf vd Kraats, de vakbekwame vakbekwame hovenier in de regio Woudenberg, Veenendaal of Scherpenzeel.

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin