hoveniersbedrijf vd kraats Scherpenzeel

Het voorjaar kriebelt

×
Ga terug naar het overzicht

De donkere koude dagen zijn bijna weer voorbij. Het wordt weer vroeger licht en de vogels fluiten alweer het hoogste lied. De handschoenen en dikke winterjassen kunnen weer de kast in. De eerste bloembollen komen alweer tot bloei en het gras begint te groeien. Een teken dat uw tuin zich ontwaakt uit een diepe winterslaap. Tijd om de tuin weer helemaal gereed te maken voor het naderende buitenleven.

Wat doen met uw tuin?

Het is nu de tijd voor een grondige voorjaarsschoonmaak. Er is genoeg te doen, dus lees verder om erachter te komen door onze belangrijkste tips wat u allemaal kunt doen in uw tuin in maart …

  • Begin maar eerst eens met het verwijderen van onkruid en mos van de terrassen, opritten en paden.  Een saaie taak, maar als u dit nu niet aanpakt, dan zal dit de rest van het seizoen een doorn in het oog blijven.
  • Maak tuingereedschap schoon of repareer het als het kapot is. Kijk de grasmaaier na en controleer uw tuinmeubilair op rot. Als het warm genoeg is, kunt u hekken en houtwerk behandelen met een extra laag lak waardoor ze langer houdbaar blijven.
  • Heesters die in de zomer of de herfst gaan bloeien, moeten nu worden gesnoeid. Evenals rozenstruiken.
  • Het gras gaat rond deze maand ook weer groeien. Vanaf half maart, kunt u het gras weer gaan maaien. Het gras verticuteren is een aanrader wanneer u ziet dat er veel mos in het gras zit. Ook is het verstandig om het gras bij te mesten.
  • Maart is een goed moment om te beginnen met het zaaien van vele verschillende groenten zoals wortelen, spinazie, sla, erwten, tuinbonen, pastinaak, radijs. Als het nog te koud is aan het begin van deze maand, wacht dan nog even tot de tweede helft van maart.
  • Maart is de tijd van de slakken. In deze maand gaan ze eieren leggen en het is raadzaam om slakken te vangen om zodoende een slakkenplaag te voorkomen.
  • Zomerbloeiers moeten nu worden geplant.

Het is een drukke maand voor ons groene vinger volk, maar het geeft vast weer een heerlijk gevoel om lekker in de tuin bezig te kunnen zijn!

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin