hoveniersbedrijf vd kraats Scherpenzeel

Klusjes in de tuin voor één van de koudste maanden van het jaar

×
Ga terug naar het overzicht

Februari is een korte maand, maar ook statistisch gezien één van de koudste maanden van het jaar. Zolang de vorst niet te heftig gaat worden zijn er genoeg klusjes om in de tuin uit te voeren. Hoveniers zitten absoluut niet stil in februari en worden regelmatig ingeschakeld om klusjes uit te voeren in de tuin. Het is bijvoorbeeld de perfecte maand om je tuin klaar te maken voor het voorjaar. Zodra de ergste kou voorbij is kan je lekker in de tuin genieten van het lentezonnetje. Een aantal klussen die je kan uitvoeren hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Installeer klimrekken voor klimplanten

Als de vorst niet te heftig is kan je prima planten aanplanten. Planten die je in de winter plaatst hebben meteen een goede start voor het voorjaar. Als je van plan bent om een groene schutting te plaatsen, dan is dit de ideale tijd om klimrekken te installeren. Je kan er meteen al klimplanten tegen aanzetten, zodat ze beginnen uit te lopen in het voorjaar. Je zal merken dat je groene schutting veel sneller dichtgegroeid is vergeleken met het voorjaar. Terwijl dit juist de tijd is voor klimplanten. Geef je planten dus een goede start en haal in februari de hovenier erbij.

Leg nieuwe tuinverlichting aan

Als er geen vorst is dan is de winter eigenlijk een prima periode om nieuwe tuinverlichting aan te leggen. Je kan de tuinverlichting het beste aansluiten op het moment dat de planten nog niet volop aan het groeien zijn. De planten hebben het dan minder zwaar als je gaat graven om nieuwe kabels aan te leggen. Als je de tuinverlichting onder het gazon wil leggen, dan is dit de beste periode om te doen.

Extra verzorging voor bestaande planten

In februari mogen ook de planten weer wat extra verzorging krijgen. Voor half februari is het slim om kalk in de border te strooien en over het gazon. Het is ook slim om goed wormenmest over de tuin te strooien. Vooral rozenstruiken kunnen in deze maand een extra portie koemest gebruiken. Dit is een mooie klus als het zonnetje schijnt op een middag in februari. Uiteraard is het ook mogelijk om de hovenier deze klus uit te laten voeren.

Snoeien in februari

Zelfs in februari zijn er een aantal bomen en planten die gesnoeid kunnen worden. Februari is bijvoorbeeld de maand om de dakplataan te snoeien als er takken recht omhoog groeien. Daarnaast mag je aan het einde van de maand de blauwe regen gaan snoeien. Dit mag ook nog aan het begin van de volgende maand mocht je te laat zijn met snoeien.

Is hulp noodzakelijk bij het snoeien of verzorgen van de tuin? Of wil je graag hulp bij het installeren van nieuwe klimrekken, de wormenmest of tuinverlichting? Neem gerust contact op met de hovenier om hulp te krijgen in de tuin.

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin