Hoveniersbedrijf van de Kraats Scherpenzeel

Leuke tips voor de tuin in de eerste zomermaand

×
Ga terug naar het overzicht

Juni is een maand die soms nog mooier is dan de zomer zelf. We kunnen in deze maand al de eerste zomerdag van het jaar treffen. Het is dan leuk als je tuin er helemaal klaar voor is om lekker buiten te gaan zitten. Met een aantal leuke tips kan je tuin een extra boost geven tijdens de eerste zomermaand van het jaar. Of je kan een hovenier inschakelen om je tuin klaar te maken voor de zomer.

Maak een zwemvijver

Elk jaar is het weer een heel gedoe om het zwembadje op te zetten. In Nederland is het soms drie dagen mooi weer en daarna begint het weer te regenen. Je kan vervolgens het badje gaan afbreken om een week later weer opnieuw op te zetten. Je kan het jezelf lekker makkelijk maken en een zwemvijver maken. Dankzij het gebruik van bepaalde vijverplanten filtert de vijver zichzelf. Als de zon doorbreekt kan je er al snel lekker in zwemmen en als je niet gaat zwemmen kan je genieten van het water. Het is een handige tip om in juni een zwemvijver aan te leggen. Je kan dan van de zwemvijver genieten als de zomer echt doorbreekt!

Geef je schutting een nieuwe kleur

Ben je een beetje uitgekeken op je oude schutting, maar is die eigenlijk nog te goed om te vervangen? Beits je schutting een andere kleur en je tuin krijgt direct een compleet andere uitstraling. Je schutting krijgt meteen een tweede leven en is beschermd tegen verschillende weersomstandigheden. Tijdens een droge periode in juni kan je prima de schutting beitsen in een nieuwe kleur. Dit kan overigens niet alleen met je schutting, maar ook met je tuinhuisje of houten tuinbankje.

Plaats nieuwe planten in je border

Je tuin mist net wat kleur of het oogt een beetje kaal. Juni is de eerste zomermaand en de maand waarin eindelijk die vervelende nachtvorst voorbij is. Het is meteen de maand om wat kleur in je tuin aan te brengen. Plaats een aantal nieuwe planten in je border en geniet nog meer van je tuin. Heb je geen flauw idee wat er mist of wat je tuin nodig heeft? Schakel een hovenier in om een plan op te stellen. Samen kunnen we kijken welke planten een leuke toevoeging kunnen zijn voor jullie tuin.

Plant klimplanten tegen de schutting, pergola of klimrekken op

In de maand juni groeien klimplanten als kool. Het gaat zo hard dat je ze regelmatig in de gaten moet houden en begeleiden door ze op te binden. Als je graag snel een pergola wil laten volgroeien met groen is dit het perfecte moment om de klimplanten te plaatsen. Begeleid ze daarna wel goed door ze regelmatig op te binden.

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin