Hoveniersbedrijf van de Kraats Scherpenzeel

Maak je tuin klaar voor de lente!

×
Ga terug naar het overzicht

April is de maand waarin we weer kunnen genieten van lange weekenden. Met een beetje geluk kunnen we in deze maand al echte lente dagen beleven. Het is dan heerlijk om de tuin aan de slag te gaan of te genieten van de eerste lentezon. In deze maand willen we ook weer graag naar buiten toe. Het is dan fijn als de hovenier de tuin heeft klaargemaakt voor de zomer. Er zijn namelijk een aantal klussen die prima in april uitgevoerd kunnen worden. Een paar onderhoudstips hebben we voor je op een rijtje gezet.

Plaats een pergola

April is een prima maand om de pergola te installeren. Een hovenier kan een prachtige houten pergola in de achtertuin plaatsen inclusief begroeiing. Een begroeide groene pergola kan een aanvulling zijn voor de achtertuin. Je kan met de pergola een accent aanbrengen aan je tuinpad. Als de pergola geplaatst is wordt het tijd om deze aan te kleden. Een hovenier kan je adviseren welke planten het mooi doen en eventueel een leuke combinatie zijn met de rest van je tuin. Meestal wordt er gekozen voor snelgroeiende klimplanten. Je pergola groeit zo snel dicht. Binnen een jaar kan je al een groene overkapping creëren met snelgroeiende klimplanten. Eventueel kan je langs de daklijst nog lampjes hangen voor een romantisch effect in de avond.

Onkruid vrij maken van de tuin

Naast de eerste zonnestralen zien we dat het eerste onkruid is begonnen met groeien. Het kan slim zijn om dit direct aan te pakken en de tuin meteen onkruid vrij te maken. In april kan de hovenier langskomen om de tuin een onderhoudsbeurt te geven. De grond rond de planten wordt netjes omgespit en al het onkruid wordt verwijderd. Je tuin ziet er daarna weer helemaal als nieuw uit.

Extra verzorging in de tuin

In april hebben een aantal planten wat extra verzorging nodig. De hagen mogen bijvoorbeeld weer bemest worden en de bovenste laag grond van vaste planten mag ververst worden. Strooi ook organische mest bij de planten om ze een extra groei en bloei boost te geven als de zomer aanbreekt. Ben je van plan om een paar mooie zomerbloeiers in de tuin te plaatsen? April is de maand om de bollen in de grond te stoppen om in de zomer te genieten van de prachtige zomerbloeiers. April is ook de maand waarin je weer een paar planten mag snoeien. De winter bloeiende heide mag bijvoorbeeld teruggesnoeid worden net als de winterjasmijn. Ben je in het bezit van een gazon? Check het gazon op eventuele kale plekken. In deze maand mag je deze eventueel inzaaien, zodat je in de zomer van een vol gazon kan genieten. Als je al deze klussen hebt afgerond ben je klaar voor de lente. Denk je hierbij hulp nodig te hebben? Aarzel vooral niet om de hovenier te bellen.

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin