hoveniersbedrijf vd kraats Scherpenzeel

Onze top 10 zomerplanten

×
Ga terug naar het overzicht

Onze top 10 zomerplanten

Als je in de zomer in de tuin zit wil je natuurlijk wel genieten van de prachtige planten, bloemen en grassoorten. Daarom is het belangrijk om je tuin op de juiste manier in te richten en te beplanten, zodat je er ook veel plezier van blijft houden. In onze blog bespreken we onze favoriete 10 zomerplanten. Deze prachtige zomerplanten zorgen voor een feestje in iedere tuin.

1. Aster

De Aster is een prachtige plant die je achterin de border kunt plaatsen. Deze zomerplant wordt tussen de 30 en 125 centimeter hoog en heeft een prachtige roze, paarse of blauwe kleur. Bovenop groeit een klein en kleurrijk bolletje dat door de felle kleur er echt uitspringt. De Aster kun je het beste plaatsen in goed doorlatende en voedselrijke grond en heeft ook veel zonlicht nodig om goed te kunnen groeien.

2. Astrantia major

De Astrantia major is ook een favoriet. Beter bekend als Zeeuws knoopje en te herkennen aan de mooie, wit/roze bloemen en de donkergroene bladeren. De Astrantia major wordt tussen de 70 en 80 centimeter lang en is dol op halfschaduw.  Een vochthoudende en voedselrijke grond is belangrijk om de plant goed te laten groeien.

3. Dipsacus fullonum

De Dipsacus fullonum is in Nederland beter bekend onder de naam Kaardenbol of Grote Kaardenbol. Kenmerkend aan deze zomerplant zijn de stekelige bladeren en bloemen die een felle kleur hebben. De plant produceert veel nectar en trekt veel insecten aan, zoals bijen. De plant wordt tussen de 1 en 1,4 meter hoog en heeft vochtige grond nodig.

4. Gaura Lindheimeri

De Gaura Lindheimeri is een prachtige borderplant die meer kleur aan je tuin toevoegt. De witte bloemetjes verkleuren naar roze en de zomerplanten kunnen tussen de 80 en 100 centimeter hoog worden. De plant heeft een matige, voedzame en vochtige bodem nodig. In Nederland wordt de Gaura Lindheimeri ook wel Prachtkaars genoemd.

5. Geranium Rozanne

De Geranium Rozanne is een mooie bodemplant die zich tussen de andere borderplanten nestelt. De mooie felgekleurde bloemen maken de tuin een stuk vrolijker en een groot voordeel is dat de plant ook onderhoudsvriendelijk is. De Geranium is ook winterhard en kan 40 centimeter lang worden. In Nederland wordt de Geranium Rozanne met de kenmerkende blauwe bloemen ook wel de Ooievaarsbek genoemd. De Ooievaarsbek bloeit van mei tot de eerste vorst.

6. Pennisetum alopecuroides

De Pennisetum alopecuroides is de perfecte grassoort voor in je tuin, want de grassoort zorgt voor een mooie balans als je tuin veel kleur heeft. De pluimvormige bloemen zorgen ervoor dat het gras lange, dunne groene sprieten heeft. De Pennisetum alopecuroides, beter bekend onder de naam Lampepoetsersgras, kan wel 80 centimeter hoog worden en is zeer onderhoudsvriendelijk.

7. Phlox paniculata

De Vlambloem, zoals de Phlox paniculata in Nederland wordt genoemd, is een prachtige plant met roze bloemen die een donkerroze hart hebben. De plant wordt 80 tot 100 centimeter hoog en zorgt geheid voor meer kleur in je tuin. De plant kan ook goed tegen zonlicht en is winterhard. Je hebt wel een voedzame en vochtige bodem nodig om de plant goed te laten groeien.

8. Primula

Ben je dol op vlinders? Dan mag de Primula niet in je tuin ontbreken. De Primula wordt ook wel Sleutelbloemen genoemd en zijn in verschillende kleuren te planten. De plant wordt tot 30 centimeter hoog en heeft leuke geclusterde bloemetjes waar vlinders graag op afkomen. De plant heeft wel een normale of veengrond nodig om goed te kunnen bloeien.

9. Pulmonaria

In het voorjaar begint de Pulmonaria al te bloeien en de bloemetjes hebben uitgesproken kleuren, zoals hemelsblauw, paarse, roze en wit. Pulmonaria wordt ook wel Longkruid genoemd en is een onderhoudsvriendelijke plant die bestendig is tegen zonlicht. Een leuk feitje is dat slakken dol zijn op de bladeren van de Pulmonaria.

10. Verbena bonariensis

De Verbena bonariensis wordt ook wel IJzerhard genoemd en is een onderhoudsvriendelijke plant die ook winterhard is. De plant kan tot 140 centimeter lang worden en heeft mooie, paarse bloemetjes. De plant kan zichzelf voor meerdere jaren uitzaaien en heeft een voedzame bodem en veel zonlicht nodig, zodat de Verbena bonariensis goed kan groeien.

Tuininrichting op maat?

Wil je aan de slag met het toevoegen van prachtige zomerplanten aan je tuin en heb je gericht advies nodig? Of wil je het beplanten van je tuin aan een expert overlaten? Dan ben je bij Hoveniersbedrijf Van De Kraats aan het juiste adres. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag offerte aan

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin