hoveniersbedrijf vd kraats Scherpenzeel

Tuinklussen en bollen planten in de herfst

×
Ga terug naar het overzicht

Kies stuifmeelrijke voorjaarsbloeiers

In het najaar zijn er nog tal van tuinklussen te doen. Zoals de laatste maaibeurt van het gazon en het gras en pad vrijhouden van afgevallen blad. Dat schuiven we tegenwoordig gewoon de border in als bescherming en voedselbron voor planten en insecten. En we gaan bollen planten. Want met bollen is de tuin straks verzekerd van fraaie bloeiers waarmee het nieuwe tuinseizoen vast kan worden ingeluid.

Insectenvriendelijke bollen planten

Door bollen te planten maken we ook de eerste vlinders, hommels en bijen blij die in het voorjaar alweer op zoek gaan naar stuifmeel. En dat willen we natuurlijk stimuleren. Kies daarom voor ecologisch geteelde, insectenvriendelijke soorten zoals de:

  • Bonte krokus (Crocus vernus)
  • Sneeuwroem (Chionodoxa luciliae)
  • Hyacint (Hyacinthus orientalis)
  • Winterakoniet (Eranthis hyemalis)
  • Tulp (Tulipa linifolia)
  • Anemoon (Anemone blanda of coronaria)

En natuurlijk zijn sneeuwklokjes en blauwe druifjes ook altijd een feest in de tuin. Op zoek naar iets bijzonders? Probeer dan eens de Fritillaria imperialis (keizerskroon) of plant wat Camassia’s (prairielelies) of een Nectaroscordum (Bulgaarse sierui).

Hoe bollen planten?

Plant bollen drie keer zo diep als de hoogte van de bol met het puntje omhoog. Strooi ze voor een verwilderings-effect losjes in de tuin uit en plant ze waar ze neervallen. Maar samen in een pot is natuurlijk ook prachtig. Bouw zo’n pot in laagjes op, met de grootste bollen onderop en de kleintjes als laatste laag. Of plant ze tussen de worteltjes van wintergroene potplant, zoals een Skimmia, Kerstroos of Hulst.

Neem contact op met Hoveniersbedrijf v.d. Kraats

Groot tuinonderhoud nodig of meer tips over uw planten in de herfst- en wintermaanden? Neem dan contact op met Hoveniersbedrijf vd Kraats, de vakbekwame vakbekwame hovenier in de regio Woudenberg, Veenendaal of Scherpenzeel.

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin