Hoveniersbedrijf van de Kraats Scherpenzeel

Tuintip: plant nu bomen en heesters

×
Ga terug naar het overzicht

December- half april beste seizoen

Tijdens de winterperiode, tot zo half april, zijn er nog niet veel tuinklussen te doen. Maar dit is wél de ideale periode om heesters, bomen en hagen te planten. Dit groen is nu allemaal in rust, dus plant je ze deze en komende weken, dan zijn ze startklaar om komend seizoen ten volle te gaan groeien. Bovendien zijn bomen en struiken in deze periode ook voordeliger verkrijgbaar, vooral als dit wortelgoed betreft. Dat zijn bomen en struiken die zonder kluit worden verhandeld.

Tips:

  • Koop je wortelgoed, plant deze dan snel aan of houd de wortels vochtig, anders drogen ze snel uit. Bescherm de (haar)wortels ook goed tijdens het transport.
  • Geef de struiken water, maar doe dat niet bij kans op vorst.
  • Plant exotische bomen en struiken wat later in het voorjaar, in wat warmere grond.
  • Denk je aan een nieuwe haag? Ga eens voor een mix van hagen, met bijvoorbeeld bloeiers en insectenlokkers ertussen.
  • Instructies voor het bomen planten zijn hier [link naar tip bomen planten] te vinden.

Renovatie tuin

Loop je rond met veranderplannen voor de tuin? Maak deze dan nu concreet. Door de rustperiode kun je nu makkelijk plant- en struikvakken verplaatsen, paden en terrassen bestraten of eindelijk die droomveranda laten realiseren. Pak je dat nu aan, dan geniet je daar de komende zomer al volop van. Hulp nodig bij de realisatie of een tuinontwerp daarvoor ontvangen? Neem dan contact op met het team van Hoveniersbedrijf van der Kraats, de hovenier in de regio Veenendaal, Woudenberg en Scherpenzeel.

Ga terug naar het overzicht

Van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf van de Kraats

Hoveniersbedrijf van de Kraats uit Scherpenzeel is al meer dan 20 jaar toonaangevend in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (exclusieve) tuinen.

Zwemvijver achtertuin